GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Se upp med Smyg-Pelle som lurar vid Posten

En filur från företaget Skånsk Parkering brukar gömma sig bakom pastavagen vid postterminalen på Vattentornsvägen. Ett besök som tog tio minuter blev alltså en dyr historia.
Pakeringsböter • Publicerad 29 juli 2021 • Uppdaterad 29 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Så fort någon parkerat och kommit ur synhåll, så är han framme och lappar bilen”
”Så fort någon parkerat och kommit ur synhåll, så är han framme och lappar bilen”
Foto: Arkiv

Att besöka Post Nord (Vattentornsvägen) kan visa sig bli dyrt, vilket jag fick erfara under tisdagen. Intet ont anande ställer man sig på kundparkeringen i den naiva tron att man kan göra sitt ärende.

Döm om min förvåning att efter ett besök som tog tio minuter hade jag fått en p-bot på 400 kronor. Det fanns en skylt med en symbol där det stod 30 minuter, vilket jag tolkade som att jag kunde parkera max den tiden. Men den betydde tydligen att man måste ha en så kallad p-skiva.

”Det är bedrövligt att man inte kan ställa sig på Post Nords kundparkering för ett kort ärende utan att ett girigt företag som Skånsk Parkering snabbt är framme.”

Ett flertal andra bilister jag talade med, och även postpersonal, berättade att en filur från företaget Skånsk Parkering brukar gömma sig bakom pastavagen eller någon husknut.

Så fort någon parkerat och kommit ur synhåll, så är han framme och lappar bilen. Ditt brott? Att du endera inte har p-skiva eller glömt ställa den på rätt tid. Att han sedan kan se att man bara står några minuter struntar han i. Här ska håvas in pengar.

Tycker det är bedrövligt att man inte kan ställa sig på Post Nords kundparkering för ett kort ärende utan att ett girigt företag som Skånsk Parkering snabbt är framme för att bötfälla intet ont anande postkunder.

Vill med den här insändaren varna andra som har ärende till Post Nord. Se upp med Smyg-Pelle som lurar bak hörnet.

Och till Skånsk Parkering: SKÄMS!

Thomas Jönsson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.