1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sju goda år?

Med anledning av att Pierre Månsson (i Kristianstadsbladet 23/10) uppger att Kristianstad kommun just haft sju goda år känner jag mig tvungen att ge min syn på det hela, skriver en lärare på Österänggymnasiet.
Österänggymnasiet får allt mindre pengar att röra sig med.

Jag jobbar på Österänggymnasiet i Kristianstad och kan upplysa honom om att under dessa sju år har vi på natur- och teknikprogrammen gått från 25 elever per klass till 32 (en ökning med nästan 30 procent) och fått ökat antal undervisningstimmar från 504 timmar/år till 528 timmar/år. För varje elev som äter i matsalen går skolan med förlust eftersom tilldelningen för att köpa in råvaror inte ökat i samma grad som priserna. Inte heller elevpengen eller övriga läromedelsanslag har följt den allmänna prisutvecklingen vilket gjort att vi för varje år fått mindre pengar att röra oss med.

Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det man däremot ”satsat” på är projektet ”Framgångsrik undervisning” som hittills endast lett till ökad mötestid och frustration eftersom ingen tar hänsyn till vad vi i verksamheten menar behöver utvecklas. ”Framgångsrik undervisning” föregicks av projektet ”Kärnan” som innebar att man från utvecklingsavdelningen intervjuade lärare och elever från olika ämnen och program i en salig blandning, sammanställde och presenterade resultatet på ett sätt som fick matematiklärarna att gråta.

Det är möjligt att det i Pierre Månssons perspektiv har varit sju goda år men för oss i verksamheten har det blivit lite svårare för varje år att utföra sitt arbete med den kvalitet man önskar. Och nu väntar de sju tuffa åren.

Lärare på Österänggymnasiet

Läs mer

Kristianstad

Raggare intog Kristianstad: ”Jag visste inte ens var vi skulle”

105 ekipage gjorde Eriksgata längs gågatan.

Sport

Tung premiär för Vittskövle

Räckte inte till mot Spjutstorp.

Sport

Upp som en sol ner som en pannkaka för Näsby

Tränaren Fisnik Zeka kommer straffa spelare.

Sport

KGK tänker renovera den Västra banan

”Det är ett naturligt steg för att lyfta helheten”.

Debatt

Läsartext: Inte lätt att hitta parkering

Fick p-böter på 600 kronor

Kristianstad

Trafikolycka väg 118 – flera fordon inblandade

Olyckan har inträffat mellan Torsebro och Kristianstad.