Annons

Skall Hässleholm få hjälp ”från ovan”?

Replik på Pastor Lasse Bjervås inlägg; ”Gud hälsar: Det finns hopp, Hässleholm!” Kb/NSk (5/5).
Politik • Publicerad 10 maj 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ska Lena Wallentheims S och Lina Bengtssons M axla förtroendet från väljarna, eller blir det någon annan?
Ska Lena Wallentheims S och Lina Bengtssons M axla förtroendet från väljarna, eller blir det någon annan?Foto: Simon Rehnström

Pastorn känner, i en för Hässleholm svår tid, kallelsen ”från ovan”. Efter det stora politiska spektaklet i Hässleholm, på grund av kommunalrådet Hanna Nilssons (SD) nedgörande förtal av politiska kollegor, tjänstemän, samt ”övertramp” om kommunen i stort samt en frapperande omgång med en person, hon trodde var en god vän som kommunmedlem, företagaren Oddvar Lönnerkrantz, som sedan länge legat i delo med Hässleholms kommun angående café och eventbygge vid Vätteryds gravfält. Fortfarande är Hanna Nilsson (SD) kommunalråd, som om inget hänt.

All kritik har runnit av kommunalrådet, som vatten på en gås. Detta till trots för mycket ”knorrande” och hårda ord från övriga politiska partier, det har varit mycket prat och lite verkstad, om att Hanna Nilsson (SD) skall avgå, för att få ordning på ”torpet”. Ändå tycker alla förtroendevalda, i Hässleholms kommun, de enbart arbetar för hässleholmarnas bäste?

”Det är frågan, hur länge kan hässleholmarna, kommunens tjänstemän, vars vardag i mycket styrs av de förtroendevaldas beslut, samt den kommunala ekonomin stå ut.”
Annons

I vanlig ordning har de förtroendevalda, i Hässleholms olika politiska kategorier, svårt att skapa samsyn och komma ”till skott”, när ideologierna kolliderar, även om alla säger sig arbeta för invånarnas bästa. Det politiska käbblet är ju icke en normalitet för enbart Hässleholm, utan förekommer lite varstans i Sveriges rike. Det är därför lovvärd att Pastor Bjervås lämnar bud från Gud att det finns hopp, i enlighet med (Romarbrevet 5:5), för Hässleholm. Nu kan vän av ordning undra: När skall hoppet infrias? Tideräkningen, enligt pastorns skrift, är ”lite” divergerande, ”där ovan”, och på vår lilla jordiska örtagård, Tellus. En dag som tusen år, eller?

Det är frågan, hur länge kan hässleholmarna, kommunens tjänstemän, vars vardag i mycket styrs av de förtroendevaldas beslut, samt den kommunala ekonomin stå ut. Med ständig röra och kalabalik i den nuvarande kommunala ”cirkusen”, är det lätt hänt att ekonomin blir lidande, hur mycket får tiden utvisa. Nog borde ordning och reda väga tyngre än ideologi och gammalt groll bland de förtroendevalda. De förtroendevalda i Hässleholms kommun bör visa de är vuxna att axla det förtroende Hässleholms väljare har givit dem, att de har en gemensam viljan att få till stånd ett styre värd namnet.

Svend E. Pedersen, Åhus

Annons
Annons
Annons
Annons