Annons

Skånskt vanstyre

Om regionens sjukhus ska spara 300 miljoner kronor nästa år, hur kan man då bygga ett kontor i Västra Hamnen i Malmö på Skånes förmodligen dyraste mark? Har beslutsfattarna kunskap om pengars värde?
Debatt • Publicerad 1 november 2011

Är det inte bättre att sälja av fast egendom för att behålla kvaliteten på exempelvis sjukvården. Miljoninvestera inte i kontorshus som finns i överflöd i hela Skåne.

I stället för att centralisera så borde man decentralisera. Man bygger nytt kontorshus i Malmö och sen ska man dra ner på administrationen! Är detta vettigt?

Annons

I och med detta skapar man elfenbenstorn för politiker och en fin grogrund för administrativ ineffektivitet, det vill säga stora strukturer.

Kan man stämma politiker för misshushållning av skattebetalarnas medel? Kan man förutsätta att alla politiker, oavsett partifärg, är inblandade i detta?

INTERNAL INTERNAL
Lars Lagerroth, Önnestad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons