Skärp alkoholpolicyn

Debatt • Publicerad 29 januari 2014
Foto: Foto: Matthew Mead

Allt oftare kan man läsa i media om hur förtroendevalda väljer att använda offentliga medel till egen konsumtion av alkohol och även besök på dyrare restauranger och konferensanläggningar. Staffanstorp var först ut. Nu har detta fenomen tyvärr även nått Hässleholms kommun.

Att använda offentliga medel till alkoholförtäring är knappast till gagn för medborgarna, detta beteende spär endast på politikerföraktet. Det är knappast på detta sätt skattebetalarna anser att deras skattemedel ska förvaltas. Ansvaret för den höga alkoholförtäringen, som i många fall uppenbarligen varit rena fyllekalas, vilar tungt på de politiker som är ordförande i bolagen. För att få bukt med alkoholrepresentationen anser Sverigedemokraterna att det krävs en kraftig skärpning av alkoholpolicyn i kommunen. Därför föreslår vi i en motion bland annat att ingen av kommunen/bolagen betald alkohol ska förkomma vid intern representation.

Måttfullhet med konferenser ska gälla. Konferens utanför kommungränsen ska endast ske i undantagsfall.

Detta för att skattemedel ska användas på bästa sätt och för att allmänhetens förtroende för politiker och höga tjänstemän inte ska sänkas än mer.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Patrik Jönsson, Gruppledare Sverigedemokraterna Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.