Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skolan verkar få betala för spenderarbyxorna

Tekniska förvaltningen kan lägga 15 miljoner på ett par grävmaskiner eller hyrbilar medans skolorna får fundera på om de ska köpa in uppdaterade läromedel.
Tekniska förvaltningen, Kristianstad.
Tekniska förvaltningen, Kristianstad.
Foto: Lasse Ottosson
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ännu en artikel om slösamentaliteten hos tekniska förvaltningen, vilken verkar vara allmänt godkänd av kommunens ansvariga?

Samtidigt föreligger stora besparingskrav motsvarande dessa miljonbelopp på skolan i vår kommun – hur går detta ihop?

Skolorna får trolla med knäna, anslagen sänks eller tas bort samtidigt som behoven istället ökar då fler och fler elever har behov vilka inte kan bemötas. Ständiga minus i skolornas kassor på grund av kostnadsökningar hos leverantörer, när tillfördes egentligen nya anslag för läromedel?

Var är satsningar för skolsociala miljön?

"Är det så att de miljoner som skolorna ska spara används till tekniska förvaltningens spenderarbyxor då summorna är slående lika i omfattning?"

Är det så att de miljoner som skolorna ska spara används till tekniska förvaltningens spenderarbyxor då summorna är slående lika i omfattning?

Men det är kul att tekniska kan lägga 15 miljoner på ett par grävmaskiner eller hyrbilar medans skolorna får fundera på om de ska köpa in uppdaterade läromedel vart fjärde år (i bästa fall) eller kanske en fotboll eller två....

Just det, nu är det dessutom ökade krav att elevernas resultat (läs betyg/omdömen) ska höjas i skolorna men inte genom ökade satsningar = kära elev du ska springa snabbare men din lärare får inte mer hjälp att kunna stötta dig till detta, tvärtom...

David Aouseus

Läs mer