Annons

Skolans toaletter behöver renoveras

Jag tycker att det borde ske en renovering på skoltoaletterna för att det är flera elever som tycker att de är äckliga.
Hygien • Publicerad 14 mars 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Toaletterna behöver fräschas upp.
Toaletterna behöver fräschas upp.Foto: Nora Lorek/TT

På tjejernas skoltoalett är spegeln rostig vilket inte är trevligt och då kan man ju till exempel köpa en ny spegel eller fixa problemet på något annat sätt.

För det första är toaletterna ofräscha och äckliga. Det gör att några håller sig och inte går på toaletten under hela dagen.

Annons

För det andra är det farligt för kroppen att hålla sig så länge, tänk om man går sent och håller sig en hel dag. Det kan till exempel påverka njurarna och öka risken för urinvägsinfektion.

För det tredje vill man definitivt inte bli äcklad varje gång man går på toaletten.

”Man kanske kan skippa att köpa nya stolar och massa smågrejer som vi egentligen redan har och istället lägga pengarna på sånt som vi verkligen behöver.”

En del kanske tänker att det är alldeles för dyrt. Men andra tänker på eleverna och att det är ett problem för att det är det! Man kanske kan skippa att köpa nya stolar och massa smågrejer som vi egentligen redan har och istället lägga pengarna på sånt som vi verkligen behöver. Toaletterna behöver renoveras!

Man behöver absolut inte renovera toaletterna helt, men lägga till någonting litet som till exempel någon grej som gör att det luktar gott, en ny spegel, eller en ny toalettsits.

Vi behöver alltså fräscha upp toaletterna. Det är sjukt äckligt och ofräscht, det är flera som håller sig hela dagen och det är farligt för kroppen.

En som verkligen måste gå på toa, Furutorpsskolan

Annons
Annons
Annons
Annons