Annons

Skulle du vilja bli hyllad på det sättet?

Uppdrag Granskning den 16 maj i SVT1 leddes av journalisten Richard Aschberg, Aftonbladet, och kan i korthet beskrivas som försök att uppvigla folket mot monarkin.
Kungahuset • Publicerad 24 maj 2023 • Uppdaterad 25 maj 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kungen skulle väl hyllas för sina 50 år på tronen?
Kungen skulle väl hyllas för sina 50 år på tronen?Foto: Pontus Lundahl / TT

Hur många gånger försökte Aschberg med sin suggestiva röst påverka lyssnarna till upproriska och negativa känslor mot monarkin med sitt ideliga hänvisande till att kungafamiljen lever på inkomster från dig som skattebetalare, som skattebetalare, som skattebetalare?

”Var det inte i år kungen skulle hyllas för 50 år på tronen?”

Som skattebetalare till programutbudet i SVT förväntar jag mig neutralitet i granskningen. Vad vore vårt land utan den kungliga familjens insatser vad gäller att skapa och vidmakthålla goda kontakter med andra länder, att uppmuntra utövare av idrott, musik och konst, att uppmärksamma insatser inom olika områden, att vara föredömen vad gäller inställningen till naturen och bruket av skog och jord, med arbetet inom vård och handikapp, med mera?

Annons

Var det inte i år kungen skulle hyllas för 50 år på tronen? De program jag har sett är inga hyllningar, snarare i mycket fortsatta psykningar och förminskningar. Skulle du vilja bli hyllad på det sättet?

Brita Almer

Annons
Annons
Annons
Annons