Slut på Alliansens lek efter höstens val

Replik på Christer Akej ”Löfvens påskägg till de unga måste stoppas”, 20 april.
Debatt • Publicerad 28 april 2014

Alliansregeringens lek med folkets skattepengar måste få ett slut i september. Rädslan från borgerliga politiker och restaurangägare, att folkets skattepengar ska ta slut om Socialdemokraterna vinner och återställer de ineffektiva reformerna halverad krogmoms och arbetsgivaravgift som inte skapat så många fler jobb – växer sig allt starkare.

På Konjunkturinstitutets hemsida kan man ta del av utvärderingar i frågan.

Arbetsgivarorganisationen Visitas vd Eva Östling Ollén, tidigare M-politiker, satsar 10 miljoner kronor fram till valet för att smutskasta S. Kampanjen har döpts till “Dubbelstöten”. Hon tackar regeringen Reinfeldt för alla “miljarder” som delats ut till krogägarna, genom att satsa “10 miljoner” tillbaka, i hopp om borgerlig regering och fler miljarder efter valet.

Hamburgerkedjan Max vd, Max Bergfors varnade de anställda för rödgrön valseger. Bergfors ingår i Visitas styrelse.

Max Bergfors företag omsatte 1,6 miljarder kronor härom året. Bergfors passade då på att plocka ut 100 miljoner, enligt di.se till sig själv och sin familj.

Anser verkligen Akej att Bergfors är i behov av halverad arbetsgivaravgift och restaurangmoms för att företaget ska gå med vinst?

Den tidigare C-ledaren och näringsministern Maud Olofsson föreslås bli ny ordförande i Visita och har tackat ja till förfrågan. Hon ställer sig till förfogande på Visitas stämma och efterträder Claes Bjerkne som lämnar den 28 april.

Man behöver inte vara särskilt snillrik, begåvad eller fantasifull för att se kopplingen mellan “fackföreningsfientliga Maud Olofsson”, Visitas vd Eva Östling Ollén och Max Bergfors.

Akej antyder i sin artikel att återställa de ineffektiva reformerna, som bara gett ett fåtal jobb och kostat skattebetalarna mellan 1-1,5 miljoner för varje ungdom som fått ett jobb, blir “dödsstöten” och måste stoppas.

Jag tror mer på “nådastöten”för den M-ledda alliansregeringen, som kastat bort miljarder till mindre nytta, när sjukvård, skola och omsorg inte längre fungerar som det ska.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Kent Wallin
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.