GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Små företag är en stor sak

Småföretag med upp till 49 anställda utgör 99,4 procent av alla företag i Sverige.
Företagande • Publicerad 10 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverigedemokraterna vill att fler startar företag och att fler företag ges möjlighet att växa, skriver debattörerna.
Sverigedemokraterna vill att fler startar företag och att fler företag ges möjlighet att växa, skriver debattörerna.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Närmare en halv miljon företagare arbetar långa och hårda dagar för att skapa lönsamhet i sina verksamheter vilket är en naturlig del av livet som företagare.

Som motorn för tillväxt, jobbskapande och innovation utgör de grunden för vår välfärd - samhällets hjältar.

På den klara näringslivshimlen har Socialdemokraternas regerande skapat stora mörka moln som hotar hela vårt samhälle. Höga skatter, ökad brottslighet, kompetensbrist, höga elpriser, skenande bränslepriser och ökat regelkrångel får allt fler att överväga att lägga ner sina verksamheter samtidigt som många väljer att flytta sina företag utomlands.

”När tilltron till samhällskontraktet brister förlorar vi samtidigt viljan att bidra. Det måste få ett stopp.”

När tilltron till samhällskontraktet brister förlorar vi samtidigt viljan att bidra. Det måste få ett stopp.

Dagens regeringsunderlag med Centerpartiet som stödhjul har ett självskadebeteende som återkommande drabbar människor som gör sin plikt. Sverigedemokraterna vill att fler startar företag och att fler företag ges möjlighet att växa.

Ideologiska övertygelser och aktivism har länge präglat politiken vilket fått stora konsekvenser, exempelvis i form av ett försämrat näringslivsklimat. Detta behöver ett nytt ledarskap hantera. Tillsammans kan vi återskapa tilltron till vårt samhälle och bygga möjligheter, det är vår övertygelse.

Höstens val är ett avgörande val för vår framtid.

Alexander Christiansson (SD), talesperson i småföretagarfrågor

Jonas Mattsson, Gruppledare SD-Osby

Kennet Nordqvist, SD-Osby

Ola Peters, SD kandidat 9 till Bromölla kommunfullmäktige och småföretagare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.