unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Småstenar gör att det blir punktering

Cykelpendling med förhinder vittnar en kvinna på Näsby om i denna spalt, som även i övrigt innehåller en hel del kritik mot styrande och andra politiker.
Stenar sätter stopp för smidig pendling.
Stenar sätter stopp för smidig pendling.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jocke Nilsson undrar i ett mejl ”hur fasen vissa är människor skapade?”

– De hotar och säger elaka saker om den utvisningshotade Christalline i Mjönäs. Jag ber er nu vänligen visa respekt mot familjen. Vet ni hur deras barn mår?

Näst på tur idag är en kvinna som bor på Gamlegården och som är trött på att laga punkteringar på cykeln.

– Jag vill gärna cykla till jobbet i stan varje dag, men det är inte lätt. För är det inte obefintlig snöröjning, så är det småstenar som gör att det blir punktering, berättar hon.

– Jag har haft två punkteringar på två veckor, förra vintern hade jag sju. Det blir billigare att köra bil eller åka buss. Folkhälsomyndigheten vill att du ska undvika kollektivtrafiken om du kan, fast det verkar som de beslutade missat detta?

Signaturen ”En naturintresserad kommuninvånare” har lite tankar om hur samhället och människan breder ut sig, till bekostad av just naturen och djuren.

– Finns det fortfarande grönområden i och i närheten av Bromölla som ännu inte är asfalterade och bebyggda för att locka fler invånare eller utveckla kommunhuset till ett ännu större Babels hus, med fler folk med fantasititlar och höga löner?

Ett mejl ifrån Sixten blir sist ut dagens spalt.

– Den 24 februari påpekar Malin Lernfelt i sin ledarartikel att SD reagerat på att så många nyfödda i vårt land döps till Muhammed och att SD inte ansluter så väl till tesen ”alla människors lika värde”, skriver han och fortsätter.

– Lernfelt glömmer att den friska människan är revirhävdande liksom andra arter, såväl ifråga om det geografiska som de kulturella och religiösa områdena. Och den nämnda tesen är svagsint. Det är uppenbart för var och en att ur individens och ett folks synpunkt är make/a, föräldrar, syskon, grannar och landsmän mer värda än den obekante från andra sidan klotet eller från en helt annorlunda kultur.

Sixten avslutar med orden:

– SD diskuterade för några år sedan en annan lydelse på tesen, nämligen ”alla människors lika rätt till människovärde”. Vad jag vet har man inte gått vidare med det. Ur myndigheters synpunkt gäller däremot tesen, det gamla ”likhet inför lagen”.

Läs mer