GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sovande missbrukare fredade på biblioteket?

På Biblioteket där det skall råda lugn och ro så är missbrukare och hemlösa fredade i källaren. Humanism i all ära men vi kan inte ha missbrukare sovandes samtidigt som våra ungdomar studerar.
Samhälle • Publicerad 16 mars 2020 • Uppdaterad 20 mars 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Humanism i all ära men vi kan inte ha missbrukare sovandes samtidigt som våra ungdomar studerar, anser insändarskribenten.
Humanism i all ära men vi kan inte ha missbrukare sovandes samtidigt som våra ungdomar studerar, anser insändarskribenten.Foto: Johanna wallin

När jag besökte biblioteket förra veckan för att lämna pengar till min dotter i tidiga tonåren låg det två människor och sov i stolar de hade tryckt ihop. Det luktade urin och en av männen hade väskor och påsar med pantburkar.

Påtalade detta för personalen men fick absolut inget gehör. Värdegrund i all ära men detta är inte okej.

När jag stod där och funderade, gick en av männen cirka tio steg utanför biblioteket och urinerade i bibliotekstrappan framför flera barn, sedan vände han på klacken och gick förbi personalen ned i källaren och lade sig igen utan att personalen reagerade överhuvudtaget.

Senare ser jag en väktare bli riktigt arg på en äldre man för att han röker en cigarett några meter utanför Pressbyrån på Resecentrum. Väktarnas prioritet borde vara att skydda våra barn och tänka mindre på att jaga rökare.

Efterlyser åtgärder!

Bengt Stark

Everöd

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.