GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stå för det egna elmisslyckandet

Tisdagen den 2/8 oroades energiminister Farmanbar över den kommande vinterns elavbrott som troligen kommer att drabba gemene män och kvinnor.
Elbrist • Publicerad lördag 04:00
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar på en pressträff i måndags.
Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar på en pressträff i måndags.Foto: Maja Suslin/TT

I Kb/NSk hade han en lång artikel om Svenska kraftnät och dess prioritering av elanvändare. Det hela verkar mest som en sorts ursäkt för något som kan komma och i vilken ordning vi kan stå vid ett eventuellt avbrott. Han skyller mycket på övriga Europa och kriget i Ukraina och nämner inget om vår regerings handlingsförlamning. Det finns verkligen mycket att tänka på, sånt som står den lilla människan närmast, till exempel kommer elfordon före fastighetsuppvärmning?

Hela tanken på att ransonera elen i vårt land känns som ett skrämskott eller ett bevis på oduglighet. Det har ju funnits viss försäljning av el till Finland från norrländska kraftverk och från Karlshamns kraftverk till Polen, medan vi själva fått köpa viss el från annat håll. Det är inte svårt att hålla sig för gråt över en sån kortsiktig elpolitik

Johnny Karlsson i Emmaljunga

”Hela tanken på att ransonera elen i vårt land känns som ett skrämskott eller ett bevis på oduglighet.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.