unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Stödet till politiker gör mig illamående

Folkvalda inte ska ha möjlighet att bestämma över sina privilegier, som ingen annan är i närheten av. De få väl göra som alla vi andra Svenssons.
”Politikerna får väl även de leva på sparlåga tills man har huvudet över vattenytan”.
”Politikerna får väl även de leva på sparlåga tills man har huvudet över vattenytan”.
Foto: Leif R Jansson / TT
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag mår illa jag kräks, när jag läser Matti Stenrosens artikel den om omställningsstöd till vissa politiska personer, där det handlar om belopp på över 300 000 kronor, vilket för de flesta medborgare är gigantiska summor

Enligt artikeln har Caroline Hedenström, som är sambo med kommunalrådet Peter Johansson, fått 372 144 kronor i omställningsstöd!

Och citerat från artikeln säger hon ordagrant:”Det är den enda möjligheten jag har att kunna bygga upp ett företag och kunna leva på det.”

Jag personligen har arbetat hela mitt liv med egna företagare som aldrig fått några omställningsstöd eller bidrag.

Nej de flesta har fått pantsätta hus och hem för att få lån till sina affärsidéer och sliter ont med det.

Vad är det för privilegier som folk inom politiska partier kunnat tillskansa sig, som vanliga arbetsamma medborgare aldrig är i närheten av? Men betalar skatt till dessa unika individer det gör man, utan att knorra.

Nej stopp och belägg.

Nu är det dags att se politiker som en yrkesgrupp, likt alla andra arbetande människor i vårt samhälle och att dessa politiker inte ska ha möjlighet att bestämma över sina privilegier, som ingen annan är i närheten av.

Nej misslyckas man i sitt gebit eller vill satsa på något annat, får man väl göra som alla vi andra Svensson, börja på ny kula, med alla om och men det innebär och leva på sparlåga till man har huvudet över vattenytan.

Roger Hildebrand

Läs mer