Annons

Storhetsvansinne som kan sluta med en stor katastrof

Finns det ingen förståndig person eller myndighet som kan hjälpa Jacob Karlsson att inse faran och fasan för vad som kan hända när han tror och planerar för framtiden som om ingenting har hänt i närtid i Europa?
Höghus • Publicerad 5 mars 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
K-Fastigheters pågående höghusbygge i centrala Hässleholm.
K-Fastigheters pågående höghusbygge i centrala Hässleholm.Foto: Simon Rehnström

Den planerade fantasin om en skyskrapa mitt i Hässleholms tätaste bebyggelse som består av fyra stora hyreshus med totalt cirka 200 hyresgäster. Med fastigheter så smart placerade i fyrkant med ett grönområde i mitten och fyravåningshöjd på alla husen med en perfekt höjd för att ge perfekt sol och ljus i en vacker inramning av dessa hyreshus. Sådant som gör stadsdelen till en skön och attraktiv plats att bo på.

”Finns det ingen vänlig själ eller förståndig person eller myndighet som kan stoppa detta planerade höghus på 16 våningar och låta det bara bli ett efterlängtat parkeringshus!?”

Men så kanske kommer detta hemska att hända; solen förmörkas för flertalet hyresgäster på Hantverkaregatan, Bokebergsgatan och Maltgatan vid tretiden på eftermiddagen varje dag så länge vi lever och bor här; om detta hemska skrytbygge får planeras och förstöra detta grönområde.

Annons

Tänk så bra förr i tiden; när det fanns en stadsarkitekt som kunde planera och försköna centrum i Hässleholm!

Finns det ingen vänlig själ eller förståndig person eller myndighet som kan stoppa detta planerade höghus på 16 våningar och låta det bara bli ett efterlängtat parkeringshus!?

Bengt Nilsson

Annons
Annons
Annons
Annons