Superbussar för vem?

Debatt • Publicerad 2 augusti 2014

Patric Åberg (M) vill ha superbussar mellan Kristianstad och Älmhult. Jättebra, men var inte 7:an bra nog? Tror du, att det åker fler om det heter superbussar?

Jättebra att väg 19 blir bredare, men inte som en ”staketväg” med ett järnstaket i mitten och ett till höger bara någon decimeter från körbanan. Är detta M:s förslag till snabbare och säkrare trafik?

Nej, bygg väg 19 som en riktig motorväg mellan Kristianstad och Växjö. Med riktig menar jag en väg med 10 meter mellan vägbanorna och inga staket vid sidorna, så byggdes motorvägar förr och då flöt trafiken säkert.

Nu när M vill höja farten på väg 19 genom Östra Göinge varför då inte höja till 50 igen i tätorterna och samtidigt ta bort alla stenar och farthinder i vägbanorna.

Hur kan man göra en ”parkväg” av en starkt trafikerad genomfartsled i Knislinge, genom att sätta gatlampor och träd någon decimeter från vägen på bägge sidor vilket gör det nästan omöjligt för bussar och lastbilar att mötas.

Asfalt behövs verkligen på många ställen i kommunen då det lagts ned alldeles för många stenar i vägbanorna. Hur kan (M) komma med ett beslut om att flytta ett mycket bra fungerande och centralt beläget resecentrum i Knislinge? Från affärer och vårdcentral och bygga ett nytt, 300 meter därifrån alldeles intill en stor nyanlagd lekplats.

Detta är verkligen korkat. Resecentrum är centralt placerat i övriga tätorter i kommunen, bör det inte vara det i Knislinge också? För att få företag att etablera sig i kommunen behövs ett väl fungerande vägnät. Hastigheterna ska vara som i de flesta andra delar av landet 50 kilometer i tätorterna. Varför har inte alla de olika hastigheterna diskuterats i kommunfullmäktige?

Vi vill få fart på Östra Göinge och då är ett väl fungerande vägnät det viktigaste.

Varför är det inte 30 kilometer i centrum i Broby?

Josefine Gustafsson
Jan Listerud, Framstegspartiet
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.