Sveriges största sandlåda

Politikerföraktet växer i takt med deras tillkortakommanden och åsidosättande av demokrati, eller är det Sveriges största sandlåda.
Debatt • Publicerad 4 september 2018
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Alla etablerade partier säger sig inte vilja samarbeta med Sverigedemokraterna som ändå förmodligen blir störst eller näst största parti. Helt plötsligt står både Herrarna Löfven och Kristersson och tycker att vi måste ta tag i invandring och integration nästan hållande varandra hand i hand, det blir bara löjligt.

I stället för att lägga så mycket energi på att hålla SD utanför borde man kanske skaffa sig egna åsikter respektera demokratin och låta SD vara med.

Om dom nu har så fel borde väl de etablerade partierna inte ha några problem att genomföra sin egen politik istället.

Alla media gör sitt bästa för att skriva ner SD, man lyckas hitta några nazister som anslutit sig man låter andra partier störa möten i odemokratisk anda och alla enskilda politiker talar om att man minsann inte ska samarbeta med dom, med andra ord 20-25 procent av Sveriges röstande ska hållas utanför alldeles oavsett?

Alla röstberättigade borde nu ta sitt ansvar och rösta, inte populistiskt eller vad som faller en in i sista minuten utan vända er om och tänka efter, om tid finns.

Hur har det varit senaste mandatperioden? Är ni nöjda med det så är det inte så svårt sedan måste man även titta på hur det var mandatperioden dessförinnan, var ni nöjda med det så är det heller inte så svårt i annat fall får man försöka hitta ett alternativ.

Man borde definitivt inte lyssna på politikerna den sista tiden innan valet när valfläsken travas på hög. En hög som snabbt försvinner efter valet.

Per S