Ta bort skyltarna eller börja kontrollera

Jag bor på Lägervägen i Kristianstad och där den första delen tillhör kommunen och resten tillhör Victoria Hem och där parkerar man tydligen som man vill fastän det finns tydliga skyltar att det är förbjudet att parkera i slutet av kommunens del.
Parkering • Publicerad 31 mars 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Som det är nu verkar man kunna parkera som man vill, även om parkeringsskyltarna säger annat.
Som det är nu verkar man kunna parkera som man vill, även om parkeringsskyltarna säger annat.Foto: Janerik Henriksson/TT

Jag har nu varit i kontakt med kommunen via mejl några gånger då problemet är framförallt från fredag eftermiddag till måndag morgon och vid ett tillfälle så kom man ut och lappade ett par bilar. Nu får jag till svar att jag skall prata med fastighetsägaren om det saknas parkeringsplatser men problemet är att man inte vill betala utan parkera gratis.

Jag har även varit i kontakt med polisen via telefon och de hänvisade till kommunen vilket jag förstår med deras arbetsbörda. Kommunen säger i sitt sista svar som jag fick idag att polisiärt ärende blir det utanför deras arbetstider utan att ange vilka dessa är.

”Det är sorgligt att detta fått under en längre tid och att det bara blir värre.”

När jag pratar med Victoria Hem och deras del av Lägervägen så hänvisar de till Grupplarm och de kommer ibland och ibland inte. Som jag ser det är det ett problem och framförallt då på kommunens del då vissa parkerar sina företagsbilar i ”korsningen” och skymmer sikten och det har varit flera tillbud.

Tydligen skyller alla på alla och ingen vill ta tag i frågan, så ta då bort skyltarna då man inte följer dem och det inte finns någon ansvarig. Victoria Hem bör också ta bort skyltarna att det är gånghastighet inom området då vissa kör som galningar inom området och även här finns det inte någon kontroll.

Det är sorgligt att detta fått under en längre tid och att det bara blir värre.

Leif Scheper