Annons

Tacksam för vården när infarkten drabbade

Efter att aldrig varit sjuk en enda dag under sitt långa liv är det en uppskakande upplevelse att få en hjärtinfarkt.
Hälsa • Publicerad 21 juni 2024 • Uppdaterad 22 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten berättar om sin hjärtinfarkt och den goda vård han fått på CSK i Kristianstad.
Skribenten berättar om sin hjärtinfarkt och den goda vård han fått på CSK i Kristianstad.Foto: Björn Larsson Ask / SvD / TT

Det är en både fysisk och psykisk påfrestning och kan till och med framkalla olust inför fortsatt liv. Men det fanns hjälp att få, i mitt fall Centralsjukhuset i Kristianstad. Efter åtskilliga blodprov, blodtryckstagning och EKG beslöt läkarna att öppna upp två av hjärtats förträngda kranskärl.

Under hela mitt liv har jag aldrig upplevt en sådan kärleksfull vård och omsorg om min ringa person som under tiden på sjukhuset. Att döma av klädseln var en del av den kvinnliga personalen av utländsk härkomst. Men här spelar det ingen roll om man är genuint svensk eller kommer från ett annat land. Alla är lika besjälade av tanken att hjälpa sjuka människor att bli friska och komma upp på benen igen.

Annons

Ett stort och varmt tack till alla ni som gett mig livslusten tillbaka. På Kristianstads sjukhus kan man vara stolt över sin personal. Till slut vill jag rikta ett lika stort och varmt tack till mina fantastiska grannar som alltid ställer upp.

Valter, hjärtpatienten.

”Under hela mitt liv har jag aldrig upplevt en sådan kärleksfull vård och omsorg om min ringa person som under tiden på sjukhuset.”
Annons
Annons
Annons
Annons