Tacksam pappa: Utvecklingen går käpprätt åt skogen

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Plasten finns överallt i vår vardag. Även när det är dags att raka sig.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Plasten finns överallt i vår vardag. Även när det är dags att raka sig.

Det finns många som har funderingar på hur man skulle kunna göra världen lite bättre – och tur är väl det. Ett par av dem ringde även till jourhavande denna morgon för att förmedla sina idéer. Det får gärna fler göra.

Först ut är en man som kallar sig ”Tacksam pappa”. Han är tacksam mot sin son som i julas gav honom den bästa julklappen han kunde få, berättar han.

– Jag fick en enbladig rakhyvel i metall och den är helt suverän.

Och då syftar "Tacksam pappa” inte bara på att den är den bästa hyveln han någonsin haft när det gäller hur bra den rakar. Den största vinsten med den är ändå att den är så miljövänlig.

– Den är enkel att hålla ren, man bara sköljer av den, och det finns inte ett dugg plast i den som alla de andra hyvlarna på marknaden.

Men var man kan köpa metallhyveln vet han inte och själv har han inte sett några i de vanliga butikerna. Dock hoppas han att fler upptäcker hur bra de är och då även handeln.

– Utvecklingen har gått åt helt fel håll när det gäller vissa saker. Käpprätt åt skogen. Vi måste få bort plasten.

Nästa uppringare kallar sig ”Skattebetalande fattigpensionär”. Han har ett förslag som han tycker skulle gynna samhället.

– Vi hade fått en bättre värld om vi inte lagt flera miljarder på att döda och förstöra, säger han och fortsätter:

– Lägg ner tillverkningen av vapen och förstörelsemateriel och använd våra skattepengar till vård och omsorg. På det viset skulle vi slippa underbemanning och överbeläggningar och det skulle bli pengar över till att ge pensionärerna en värdig pension de kan leva på, avslutar han.

Karin Grankvist hör av sig för att tacka den ärliga personen som hittade hennes kvarglömda apotekskasse i en kundvagn utanför Coop Vä.

– Tack för att du lämnade in den, säger hon.

Ett stort fång blommor vill slutligen ”Imponerad maka” ge personalen på CSK.

– Under de tre veckor som min make varit på avdelning 81 så har de varit helt fantastiska, trevliga, omtänksamma, lite skämtsamma ibland och framför allt mycket vänliga och tillmötesgående, skriver hon i ett mejl till oss.

– Jag är full av beundran för dessa fantastiska människor som trots att det rapporteras dagligen i medierna att det är kaos på många ställen inom vården gör allt de kan för att patienterna ska må bra och få den vård och omsorg de behöver. De är guld värda.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.