GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tänk att staden inte ens klarar 25 millimeter kraftigt regn

Ska Kristianstad hoppas nederbörd kommer såsom snällt duggregn under överskådlig tid?
Översvämning • Publicerad 30 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Översvämning vid Maxi och Maxirondellen på onsdagen.
Översvämning vid Maxi och Maxirondellen på onsdagen.
Foto: Mikael Persson

Tänk att staden inte ens klarar 25 millimeter kraftigt regn på kort tid = skyfall , som igår. Hur blir det då om det mångfaldigas? SMHI varnar idag för 50–60 millimeter på flera håll i Sverige.

Ska Kristianstad hoppas nederbörd kommer såsom snällt duggregn under överskådlig tid?

”Det är dags för extrema krafttag av våra beslutsfattare eller bli utredda för "vållande" såsom nu sker i Belgien?”

Det är dags för extrema krafttag av våra beslutsfattare eller bli utredda för "vållande" såsom nu sker i Belgien? Att lita på känsliga varningssystem räcker inte.

Det är infrastrukturen med vallar, kanaler, avrinning, hårda ytor, grönområden, våtmarker, dämmen, som behöver bättre dimensioneras. Detta måste en kommunal kriskommission ta tag i genast.

Ledarskap och fokus – var finns det i kommunen?

Göran

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.