”Tillbaka med torghandeln omgående”

Kristianstad är en död stad utan torghandeln, folklivet på torget försvinner. Dessa torghandlare stiger upp i ottan. De lastar, transporterar och packar upp alla sina alster innan staden vaknar upp vid sjutiden på morgonen.
Debatt • Publicerad 10 januari 2014
Bortkörda av polisen. ”Ni missunnar oss nu bilden av alla de vackra tulpanerna och vårblommorna som vi är vana vid att se vid denna årstid på torget”, skriver insändarskribenten.
Bortkörda av polisen. ”Ni missunnar oss nu bilden av alla de vackra tulpanerna och vårblommorna som vi är vana vid att se vid denna årstid på torget”, skriver insändarskribenten.Foto: Foto: Tommy Svensson Kristianstadsbladet

Ni missunnar oss nu bilden av alla de vackra tulpanerna och vårblommorna som vi är vana vid att se vid denna årstid på torget och som tillhandahålles till ett rimligt pris.

Det är handlarnas levebröd som ni tar ifrån dem, bara för att ni inte fått tummarna lösa att förhandla med dem innan årsskiftet. Ska de behöva begära socialhjälp nu för att kunna överleva, eller hur har ni tänkt er?

Varför fick korvkiosken vara kvar, den är ingen fröjd för ögat, gick det fortare med att förhandla där, eller?

Hoppas att stadens innevånare ställer upp och agerar och går på myndigheterna så vi får tillbaka torghandeln så fort som möjligt, en handel som har funnits sedan många år tillbaka och som ger staden ett pulserande liv.

Mikael Hallqvist
Astrid Zweiniger
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.