GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Torra potatisar och skinn på såsen – är det värdigt?

Min kära mor som tillagat god mat hela livet, och bor i sin trygga lägenhet sedan 1956, får matleverans en gång i veckan.
Mat • Publicerad torsdag 21:00 • Uppdaterad torsdag 21:48
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sunda förnuftet hos hemtjänstpersonal måste väl vara att den mat som sparas i matlådan ska täckas över med plastfolie eller i plastpåse.
Sunda förnuftet hos hemtjänstpersonal måste väl vara att den mat som sparas i matlådan ska täckas över med plastfolie eller i plastpåse.Foto: Anna Robertsson

Man kommer med fyra matlådor, och de ska räcka till sju middagar. Varje matlåda delas till två middagar.

Som det står i tisdagens artikel sköter hemtjänsten uppläggning och värmning av maten. Sunda förnuftet hos hemtjänstpersonal måste väl vara att den mat som sparas i matlådan ska täckas över med plastfolie eller i plastpåse. Eller har jag fel?

Jag besöker mor varje vecka, och ofta har den öppnade matlådan ställts i kylskåpet utan att vara övertäckt! Torra potatisar och skinn på såsen!

”Tidigare, när taxi kom med varm mat, var det en trevlig och kvick kille som drog av folien och lade upp maten på tallrik som mor plockat fram.”

Jag har flera gånger skrivit på en lapp, och fäst inne i kylskåpet, att de ska täcka över maten. Så har skett, men sen plötsligt igen ingen övertäckning! Ny lapp, och så vidare.

Tidigare, när taxi kom med varm mat, var det en trevlig och kvick kille som drog av folien och lade upp maten på tallrik som mor plockat fram.

Jag hoppas att de politiker som nu beslutat om att behålla den kalla maten inte har föräldrar, eller mor- och farföräldrar, som ska utsättas för denna hantering av en, för de äldre, efterlängtad lunch/middag.

Dotter

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.