Tragiska besparingar

Budget Artikeln publicerades
Även verksamheten på Hovdala drabbas av besparingarna.
Även verksamheten på Hovdala drabbas av besparingarna.

Nu har Hässleholm utnämnt sig igen genom inslaget på SVT måndagen den 24 februari och det är inte på ett positivt sätt. Nu handlade det om stödet till studieförbunden som drogs in det här året i sin helhet av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna, skriver Lena Wallentheim och Joakim Fors (S).

På TV kunde man följa en del personer med funktionshinder som spelar i band och sjunger i kör och detta ger dem en stor glädje och samhörighet. Nu kommer dom inte längre kunna fortsätta gå till dessa aktiviteter eftersom dessa läggs ner. Andra grupper kommer självklart också drabbas av denna besparing för studieförbunden. Detta är inte ok, tänk om.

Kultur och fritidsnämnden har drabbats hårt av besparingar, det har vi sett genom att bokbussen drogs in, pengarna halverades till Mötesplats Ljungdala, besparingar på Markan och Hovdala. Ja vi skulle kunna räkna upp mycket mer men stannar där. Kommunen skulle också sluta med skötseln på ett antal badplatser men efter protester så skjuter man till pengar till detta. Bra tycker vi, men någon gloria till restalliansen bör inte delas ut. Det var ju samma gäng som beslutade om denna nedrustning.

Ta nu ett beslut och tillskjut medel till bland annat studieförbunden så att aktiviteterna för våra medborgare kan få vara kvar. Slå inte på dem som bäst behöver stöd från kommunen och oss politiker.

Lena Wallentheim (S)

Joachim Fors (S)

Hässleholm

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.