Tror man inte på propagandan?

Roligt att läsa Grönköpings Veckoblad. Naturligtvis mycket beroende av att det är en satir av mycket som äger rum i vårt kungarike. Som ÖB:s uttalande att det företag han är chef för bara klarar sin uppgift högst en vecka. Och att åtal av honom övervägs för detta.
Debatt • Publicerad 7 februari 2013

Grönköping är väl också detta att samtidigt som världsomfattande opinionsundersökningar pekar på att USA och Israel ses som största hot mot fred i världen, pekar våra tidningar ut Ryssland och Nordkorea som största hoten. Men ännu märkligare är att samma media inte haft invändningar mot nedrustningen av invasionsförsvaret och avskaffandet av värnplikten. Måste betyda att man inte tror på sin egen propaganda om ryska hotet?

Pensionerade översten Bo Pellnäs som i varje veckokrönika slutat med ”För övrigt anser jag att Gotland måste försvaras” i flera års tid har man inte brytt sig om. Först på sistone har beslut tagits om trupp på Gotland.

Mikael Hallqvist
Sixten Andréasson, Everöd
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.