GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tvinga alla att betala sina pass i förskott

Slöseri • Publicerad 23 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Se till att den som vill ha ett nytt pass måste betala det på förhand.
Se till att den som vill ha ett nytt pass måste betala det på förhand.Foto: Henrik Montgomery/TT

Angående alla dessa pass som ej hämtas ut.

Det är ju vi övriga skattebetalare, som får betala all onödig tillverkning och administration gällande alla de pass som ej hämtas ut. Fullständigt oansvarigt att först beställa pass, men sedan ej hämta ut dessa.

Enkel lösning: Kräv förskottsbetalning på alla passansökningar, precis som det är vid till exempel körkort.

Om folk tvingas betala passen i förskott, så begriper ju vem som helst, utom tydligen myndigheterna, att varenda pass kommer att hämtas ut. Nuvarande tillvägagångssätt är ju rena slöseriet.

Mikael Andersson

”Om folk tvingas betala passen i förskott, så begriper ju vem som helst, utom tydligen myndigheterna, att varenda pass kommer att hämtas ut.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.