GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tvinga den som vill ha elstöd att avslöja sin förbrukning

Hushållens elförbrukning ska vara styrande för storleken på utbetalning av elstödet.
Bidrag • Publicerad 25 januari 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den som vill hemlighålla sin elförbrukning kanske vill hemlighålla att den är extra hög – kanske för att det pågår odling av växter som ska bli till droger?
Den som vill hemlighålla sin elförbrukning kanske vill hemlighålla att den är extra hög – kanske för att det pågår odling av växter som ska bli till droger?Foto: Polisen / TT

Grundlagens offentlighetsprincip och regerings policy om valfrihet har här kommit på kollisionskurs, då hushållens elförbrukning ska vara hemlig enligt regeringsbeslut.

En lösning av problemet, som både tillfredsställer grundlagen och valfriheten, vore att den som ej vill offentliggöra sin elförbrukning kan välja att avstå elstödet.

Varför någon vill hemlighålla sin elförbrukning, kan man endast spekulera i. Några tänkbara orsaker kan vara hembränning av sprit eller odling av växter för drogtillverkning.

Åke Nyholm, Everöd

”Några tänkbara orsaker kan vara hembränning av sprit eller odling av växter för drogtillverkning.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.