Underskattar väljarnas klokhet och förtroende

Debatt • Publicerad 4 augusti 2014

Med väljarnas förtroende och mandat i Östra Göinge, säger Sverigedemokraterna upp avtalet om asylmottagning med Migrationsverket.

Vi sverigedemokrater, står stabilt kvar på samma inställning som tidigare, vilket innebär att livsnödvändig hjälp ska ske där behoven är som störst.

Det gäller framförallt de kvinnor, barn och gamla, som i dag lever bland ruiner och sönderskjutna byggnader, som får fly till nödtorftiga tältläger i grannländerna till Syrien. Framförallt till uppsamlingslägren i Turkiet, Libanon och Jordanien.

Varken hot eller krigsförklaringar från kommunalrådet Patric Åberg (M), biter, nu är det kört med valfläsket.

Fram tills i våras, hyllades flyktingmottagandet i stora ord och med bilder i media, hur duktiga femklövern var i Östra Göinge.

När vi i SD, såg och tog del av lämnade rapporter, samt ifrågasatte kommunens agerande, framställdes vi som främlingsfientliga och hade dålig människosyn.

Plötsligt ännu en gång, gör Åberg en kovändning i hela hanterandet, med flyktingmottagandet. Härmed har han myntat ”gör en Åberg ”, så menar jag precis tvärt om.

Det är så han går emot sitt moderparti Moderaterna och framförallt högsta chefen Tobias Billström som migrationsminister.

Tror Patric Åberg (M), att inte väljarna genomskådar uttalandet, detta är att underskatta väljarnas klokhet och förtroende. Femklövern som tidigare varit enat som ett parti, är ”dödstysta” och ligger nog på stranden för att hämta krafter inför valet.

Tystnaden från Socialdemokraterna är konstant och har varit så nästan under hela 2014.

Vad ingen vet om sossarna, är kanske inte heller värt att veta.

Josefine Gustafsson
Mats Rosenqvist (SD), Broby. Aage Kvant (SD), Knislinge
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.