GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utan egna förslag är det bara röstfiske och ren populism

Svar till Sverigedemokraten Magnus Perssons debattartikel ”Det är väl bra att politiker engagerar sig” gällande delade turer i Bromölla.
Skiftarbete • Publicerad 14 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Behovet av trygghet finns dygnet runt.
Behovet av trygghet finns dygnet runt.
Foto: Andreas Hillergren/TT

Magnus Persson (SD), jag håller med dig om att alla typer av skiftarbete är skadligt.

Jag vet det eftersom jag under 20 år jobbade kontinuerligt tre skift. Vi var 15 man i skiftlaget vi fick ihop ett skiftschema som ’nästan’ alla var nöjda med.

Skiftjobb inom välfärdssektorn är tyvärr nödvändigt.

Vi ska vara tacksamma att det finns personer som vill jobba inom denna sektorn.Jag tror att alla partier vill ha bort delade turer. Om jag inte har fel så var det S som en gång tog bort den typ av skift.

Du vet också orsaken till varför man återinför delade turer är efter ert passiva styre .Nu har Samverkan Bromölla tvingats till svåra beslut som höjd skatt och ett antal andra besparingar för få kommunens ekonomi i balans.

”Det hade varit klädsamt om du kommit med ett förslag till ett skiftschema utan delade turer utan att det skulle påverka kommunens ekonomi.”

Det är bra att du tar upp denna fråga om delade turer, men Magnus Persson, det hade varit klädsamt om du i någon av dina debattartiklar hade kommit med ett förslag till ett skiftschema utan delade turer utan att det skulle påverka kommunens ekonomi.

Om du inte har något förslag så är det röstfiske och ren populism.

Du framhåller i debattartikeln att du är en politiker som vill värna om personalen inom äldreomsorgen. Varför kommer SD då rösta emot familjevecka (tre dagar) som regering har i sitt budgetförslag?

Jag tror att alla som jobbar inom äldreomsorgen tycker det är en bra reform , att inte behöva ta semester när barnen har lov, skolavslutning eller någon annan aktivitet.

Jerzy Michalski, Bromölla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.