1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Utjämningspengarna kan kvalitetssäkra skola, vård och omsorg

Det är med glädje vi kan se att riksdagen i november kommer att besluta om ett nytt kommunalt utjämningssystem. I det är Bromölla en av de kommuner som kommer att få tillskott i den kommunala kassan på nästan 20 miljoner kronor. Men samtidigt som pengarna rullar in, kommer Vänsterpartiet Bromöllas radikala förslag, skriver Eric Berntsson (SD) i ett svar till Samuel Johansson (V).
Med tillskottet kan Bromölla säkerställa goda arbetsförhållanden för kommunens anställda.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det är glädjande att Bromölla kommun kan räkna in nära 20 miljoner i kassan inför 2020. Detta är 20 miljoner kronor som vi kan fördela på genom att säkerställa goda arbetsförhållanden för personalen inom den kommunala sektorn, ge våra äldre ett värdigt liv inom äldreomsorgen och en värdig utbildning i skolan.

Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Däremot är det beklämmande att Vänsterpartiet, ett parti som haft ett aktivt samarbete med Socialdemokraterna, bidragit till den nedmontering av ekonomin såväl som välfärden i Bromölla kommun. Detta har lett till att Sverigedemokraterna får sopa rent i rummet efter era misslyckanden. Vi tar ansvar för Bromölla kommuns ekonomi – på riktigt!

I vår budget för 2020 prioriterar vi en effektivisering av den kommunala organisationen. Vi ser vikten av att det görs en generell översyn av kommunens utgiftsområden, så att vi kan åtgärda dem och minska den kommunala kostnaden samtidigt som vi bibehåller en hög kvalitet ute i verksamheten.

Som ansvarstagande parti måste vi komma med realistiska och hållbara lösningar på de problemen ni har skapat och det är det vi gör idag till skillnad från Vänsterpartiet vars enda lösning är att höja skatten. Ett genomgående problem för alla socialistiska partier är att när verkligheten kommer ikapp och de inser att deras politik medför stora ekonomiska konsekvenser så är deras enda lösning att höja kommunalskatten.

Ett radikalt förslag som kommer slå hårt mot alla medborgare i samhället – inte bara de rikaste, för att citera vänsterpartiets valslogan 2018.

Avslutningsvis vill jag poängtera att det sannerligen inte är en tacksam uppgift att tvingas genomföra besparingar inom kommunen, men genom besparingsåtgärder och en effektivisering av den kommunala verksamheten kan vi säkerställa en god långsiktig ekonomisk hushållning istället för att enbart förlita oss på en kortsiktig lösning som riksdagen gjort möjlig.

Eric Berntsson (SD)

kommunstyrelsens ordförande, Bromölla

Läs mer

Sport

Mjällby tappade ledning till förlust

Stod för en bra prestation

Sport

Ifö/Bromölla vidare i cupen efter storseger

Vann med 8–1 mot Emmaboda.

Kristianstad

Avrådan från bad i Åhus – ovanlig förhöjning av bakterier

Beskedet kommer mitt under badsäsongen.

Live

Just nu: Mjällby tappade ledningen – förlorade mot Djurgården

Bladetsporten liverapporterade från matchen.

Debatt

”Hatsidan vill åsamka Fenix och pappa så mycket skada som möjligt”

”Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den en sanning”.

Coronavirus

Corona: Nytt dödsfall på boende

Kommunen presenterar nya siffror.