GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vaccinationshungriga skapar kaos i Åhus

Det är alltid mycket bilar i Åhus under sommaren, men det har fungerat – ända tills att Församlingshemmet uppläts för vaccination. Då blev det kaos!
P-platsbrist • Publicerad 24 juli 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Församlingshemmet ÅhusVaccinationsmottagningen i Åhus öppnar nästa vecka
Församlingshemmet ÅhusVaccinationsmottagningen i Åhus öppnar nästa vecka
Foto: Lasse Ottosson

Åhus torg är under semesterperioden en mycket populär plats att ställa bil och husbil på för besökande turister. Det märktes särskilt i fjol under "hemestereran" och så även nu. Till detta kommer den välbesökta glasskiosken.

Mycket bilar, men det har fungerat ända tills att Församlingshemmet uppläts för vaccination. Då blev det kaos!

Vaccinationshungriga som är sent ute ställer sina bilar hur som helst, till och mitt över den tydligt markerade vägen som skär diagonalt över torget. Varubilar, husvagnsekipage som irrat sig in på torget, husbilar och, vilket ännu inte hänt - räddningsfordon har stora problem att ta sig fram.

”Gatorna runt torget där det är p-förbud, om inget annat anges via skyltar, drabbas också av vild parkering.”

Gatorna runt torget där det är p-förbud, om inget annat anges via skyltar, drabbas också av vild parkering.

Hur tänkte man här? Varför inte vaccination på Sånnaskolan eller i idrottshallen? Lätt att hitta för utsocknes. Gott om parkeringsplatser. Det finns säkert andra alternativ som varit bättre än Församlingshemmet, för det visade sig under all kritik.

Bertil (Ove) Håkanson, Åhus

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.