Vad gör kommunpolitikerna i Osby?

När man läser i Norra Skåne och ser vad kostnaden blir av den misslyckade anställningen av kommunchefen.
Debatt • Publicerad 17 januari 2014

Man pratar om två miljoner i löner och fallskärmar, som det vore två hundra kronor. Kanske det spärrs på med några hundra tusen till om man räknar i konsultavgifter i samband med rekryteringskostnader?

Kanske man borde ha använt dessa pengar i den sociala verksamheten i stället. Man kan plussa på två miljoner till på arbetsmarknadsprojektet, som byter namn så att folk inte förstår eller glömmer kostnaderna (som troligtvis ger väldigt få riktiga jobb). De styrande i kommunen får väl ta på sig skulden för kommunchefshaveriet. Arbetsmarknadsprojektet är både sossar och övriga borgare skyldiga till.

Sverigedemokraterna lade ner sina röster som enda parti ifråga om arbetsmarknadsprojektet, då dem ej tyckte att det var tillräckligt genomtänkt.

Så ni kommunpolitiker både från höger och vänster i Osby får ta på er dessa cirka tre miljoner onödiga utgifter. Sverigedemokraterna kan gå med huvudet högt, att de inte medverkat till dessa onödiga utgifter. Kanske man borde lyssna lite mer på de politiker som ni eventuellt inte vill se i maktens korridorer.

Mikael Hallqvist
Agne Ingvardsson, Osby
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.