Annons

Vad händer med alla miljonerna i partistöd?

Varje år tar omkring 1 500 personer sina liv, fyra människor om dagen. Vården konstaterar i egna utredningar att bristen på läkare och sjuksköterskor och annan vårdpersonal är en avgörande orsak. Samtidigt får vi veta att politikerna i Region Skåne från inbetalda skatter av vanliga arbetstagare tar ut 35 miljoner i så kallat partistöd.
Vården • Publicerad 26 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är kritisk till partistöden.
Skribenten är kritisk till partistöden.Foto: Claudio Bresciani/TT

Vart tar alla dessa miljoner vägen? Hamnar de i regionpolitikernas egna fickor eller som i andra fall utomlands i kriminella organisationer? Varför begär inte läkare eller annan vårdpersonalen en fullständig och offentlig redovisning när alla vet att dessa miljoner skulle räcka till en del av den kända personalbristen.

Det är allmänt känt att dessa partistöd som beslutats av Sveriges kommuner och landsting missbrukas på alla sätt runt om i landet. Det är därför också angeläget att vanliga medborgare vaknar ur sin bekväma tillvaro genom att gå tillsammans och bilda ett opolitiskt medborgarråd i varje kommun eller enskilt samhälle.

Annons

Det kostar ingenting och vill någon, gammal eller ung, göra lite nytta kan detta vara ett bra sätt. Sådana medborgarråd finns ju i andra europeiska länder och som ställer rättvisa krav på politiker och offentliga chefer.

Börje Nilsson

Hässleholm

”Det är allmänt känt att dessa partistöd som beslutats av Sveriges kommuner och landsting missbrukas på alla sätt runt om i landet.”
Annons
Annons
Annons
Annons