Annons

Vad kostar en olycka jämfört med sparandet på lampor?

Kristianstads kommun silar mygg men sväljer kameler.
Trafik • Publicerad 3 december 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vad kostar det om det blir en olycka? Är det värt kronorna som sparas på att släcka allmänbelysningen?
Vad kostar det om det blir en olycka? Är det värt kronorna som sparas på att släcka allmänbelysningen?Foto: Johan Nilsson/TT

Kristianstads kommun borde tar sig en funderare angående ”mörkläggningen” av vår stad. Man släcker ner allmänbelysningen långt innan solen gått upp. Självklart förstår vi att tanken är att spara el och pengar.

Problemet är att man som bilist nu får ytterligare ett problem vad gäller fotgängare. Inte nog med att majoriteten är svartklädda och saknar reflex samt går rätt ut framför bilar. Du får också räkna med den skånska snön (regn) som inte gör det enklare att se dem. Lägg därpå till ett totalt mörker där varifrån som helst kan dyka upp en person.

”Ställ kostnaderna mot varandra vad en trafikolycka kostar samhället, med allt vad det innebär och mot besparingarna för att släcka ner tidigare.”
Annons

Ställ kostnaderna mot varandra vad en trafikolycka kostar samhället, med allt vad det innebär och mot besparingarna för att släcka ner tidigare.

Vidare så fick jag lära mig att man inte fick stanna eller parkera framför ett övergångsställe. Men detta gäller tydligen inte för bussarna på hästtorget. Det är många som springer fram bakom en stillastående buss. Även om de springer över övergångsstället så måste du som bilist vara beredd på detta. Och tro mig, det är inte alla.

Det är bara en tidsfråga innan en riktigt allvarlig olycka sker där.

Martin

Annons
Annons
Annons
Annons