GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Väljarna lär komma ihåg vad ni inte gjorde för dem

Svar på Samuel Hammerås replik till mig som publicerades 30 december.
Styret i Bromölla • Publicerad 4 januari 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Styret i Bromölla. Susanne Bäckman (L), Jenny Önnevik (S), Ellenor Liljestoft (KD), Samuel Hammerå (V), Mats Jönsson (C).
Styret i Bromölla. Susanne Bäckman (L), Jenny Önnevik (S), Ellenor Liljestoft (KD), Samuel Hammerå (V), Mats Jönsson (C).Foto: Tommy Svensson

Samuel Hammerå (V) hoppas att invånarna i Bromölla ska komma ihåg vad som faktiskt har hänt under mandatperioden i Bromölla.

Ett axplock av det som faktiskt har hänt under mandatperioden är följande, ni har accepterat ett hyresavtal på 6,6 miljoner kronor mellan Bromölla kommun och Svenskhusproduktion utan att åtgärd.

Ni sa ja till höjd va-taxa som ni inte hade koll på och som idag ligger på ett överklagande.

Ni drev igenom en skattehöjning trots att kommunen gick med fyra miljoner plus.

Ni lyssnade inte på revisorernas kritik mot kommunstyrelsen när det gäller brister i måluppfyllelser, brister i god ekonomisk hushållning, för bristande styrning och ledning av ekonomin och för passivitet när det gäller budgetberedning och efterföljande budgetprocess.

”Invånarna kommer ihåg och kommer att bli upplysta om att styret i Bromölla har satt vår kommun i topp när det gäller högst kommunalskatt i Skåne.”

Ni hade en kalkyl på 10,3 miljoner kronor för renoveringen av Backsippans förskola men som sedan blev nästan det dubbla 19 miljoner kronor. Ni ville inte göra en skattesänkning inför år 2022 trots att kommunen kommer att göra en vinst på ca 30 miljoner kronor.

Ni vill hellre minska effektiviseringskraven på kommunens verksamhet och istället skjuta till sju miljoner kronor till samma verksamhet utan att ställa några krav.

Det är bara så Samuel Hammerå att styret har mycket att försvara inför ett kommande val, invånarna kommer ihåg och kommer att bli upplysta om att styret i Bromölla har satt vår kommun i topp när det gäller högst kommunalskatt i Skåne.

Jag hoppas och tror att väljarna kommer ihåg er för vad ni inte gjorde för dem.

Sandor Szilagyi

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.