Varför göra om hela stan till ett tivoli?

Stadsfest Artikeln publicerades
Bamse på Stora Torg i samband med Stadsfesten i Kristianstad.
Foto: Tommy Svensson
Bamse på Stora Torg i samband med Stadsfesten i Kristianstad.

Vi är många som haft synpunkter på att Kristianstads centrum blivit väl lugnt, mycket beroende på stängda butiker och torghandel. Men, att för den sakens skull försöka göra om hela centrum till ett tivoli är väl att gå lite för långt, skriver Gunnar Lydin.

Hela vårt fina centrum med två torg och gågator är nu ockuperat av enorma karuseller och liknande. På hedersplats kan vi njuta av bajamajor, underbart.

De uteserveringar som finns på och runt om torgen borde stänga snarast eftersom det knappast finns några gäster som vill inta en lunch eller middag mitt bland karuseller och bilbanor. I programmet för stadsfesten finns ett antal programpunkter som är intressanta och välkomna men de dränks av annat tyvärr. Om tivolit krävde att få ockupera hela innerstaden för att bekosta det övriga borde de fått ett nej! Tivolit kunde ha fått plats utanför den direkta stadskärnan.

Kommunen brukar mycket riktigt frånsäga sig huvudansvaret för vårt ”döda” centrum men ansvaret för denna extas i buller och miljöförstöring torde vara kommunens och ingen annans.

Kommunen borde ta fasta på det unika med Kristianstad, innerstadsmiljön och trots allt fortfarande fin handel, istället för detta försök att efterlikna Cyperns Ayia Napa!

Som tur är kommer jag att lämna Kristianstad under ockupationen.

Gunnar Lydin

Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.