Annons

Varför ok med laglöst fylleri?

Enligt Erik Bergström är cruisingen i Hässleholm likvärdig en vanlig fredag eller lördag kväll.
Cruisingen • Publicerad 18 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Konstigt att nedskräpning och laglöshet under cruisingen ska vara ok, resonerar skribenten.
Konstigt att nedskräpning och laglöshet under cruisingen ska vara ok, resonerar skribenten.Foto: Marcus Enochsson

Då påstår jag att hans verklighetsuppfattning är rejält naggad i kanten. Han skriver vidare att han tidigare skrivit om bland annat om gängvåld och laglöshet. Förstår att han varit och är orolig för utvecklingen i samhället. Men laglösheten vid cruisingen som jag kritiserade den är enligt honom helt ok tydligen. Det kan inte vara så att ena dagen är det ok att åka på taket, motorhuven eller bagageluckan för att nästa dag som bilförare straffas för samma företeelse. Eller ena dagen fritt skräpa ner för att nästa dag bötfällas. Lagen gäller alla årets dagar. Eller har jag missat något?

Erik Bergström tycker även att det är ok med fylla och stojigheter skriver han. Alkohol är många gånger inkörsport till andra droger och den droghandeln styrs i många fall av dom gängkriminella som i sin tur leder till gängvåldet som Bergström vad jag förstår oroar sig för. Nä du Erik, jag får inte ihop det.

Annons

Hässleholm lär i fortsättning också en dag om året förbli en laglös soptipp. Jag dukar inte under för det, inga problem, jag framför bara mina tankar kring detta evenemang.

Peter Nilsson-Johansson

”Hässleholm lär i fortsättning också en dag om året förbli en laglös soptipp. Jag dukar inte under för det, inga problem, jag framför bara mina tankar kring detta evenemang.”
Annons
Annons
Annons
Annons