Annons

Varför önska livet ur cruisingen?

Återigen en person som önskar livet ur cruisingen (Peter Nilsson – Johansson) som undrar hur detta är möjligt i ett civiliserat samhälle.
Bilträffen i Hässleholm • Publicerad 31 maj 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten påpekar problemet med hundägare som inte plockar upp efter sina hundar är värre än lite ”fylla och stojigheter” under cruisingen.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Man kan undra vad han menar med ett civiliserat samhälle? I dessa tidevarv som jag skrivit om tidigare, så härjar laglösheten, knarket, bedrägerierna och inte minst alla skjutningar i vårt civiliserade samhälle.

Så lite fylla och stojigheter, det är bara bra för vårt stela sätt. För om sanningen ska fram, så är cruisingen bara ett likvärdigt event av vad som händer på krogen en fredag eller lördag kväll. Fylla och lagda pizzor på trottoaren. Och det har förekommit i alla tider, eller hur?

Annons

Han menar att hur i hela friden kan det vara tillåtet med en sån smörja som cruisingen för med sej? Att sitta på taket eller bagageluckan och som som somliga bete sej på ett onormalt sätt. Och som grädde på moset blev det milde himmel en bajskorv där han bodde.

Jag undrar om denna man reagerar lika mycket på alla respektlösa hundägare som låter sina hundar bajsa utan att plocka upp efter sej. För övrigt tycker jag att de 100 000 kronor som städningen kostade kommunen är en droppe i havet för kommunen.

Ta den summan och dra av på nästa tjänsteman som får ”sparken” på dennes avgångsvederlag. Så kom inte och säg att ni (kommunen) har skralt med pengar. Som ett gammalt ordspråk: Att sila mygg och svälja kameler.

Erik Bergström

Stoby, Cebu city

”Och som grädde på moset blev det milde himmel en bajskorv där han bodde.”
Annons
Annons
Annons
Annons