Annons

Varför ska man ens bli förvånad?

Återigen läser man om kommunens extravaganta avtal med chefer som inte ”sköter” sej. I detta fallet var det en chef inom omsorgen som slog larm om misstänkt dataintrång.
Stora pengar • Publicerad 21 november 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunen strör omkring sig slantar som om det vore Monopolpengar.
Kommunen strör omkring sig slantar som om det vore Monopolpengar.Foto: Frida Hedberg

Aja baja, det skulle hen inte ha gjort. Fick en varning från högsta hönset och omplacering. När inte det gick blev hen utköpt med 18 månaders lön! Eller i runda slängar 1 miljon kronor.

Man häpnar, eller rättare sagt, varför ska man bli förvånad ?

Annons

Att man inte har lärt sej nånting från tidigare skandaler där våra skattepengar bollas likt, som om det var Monopolpengar.

Men, det är ju lätt som en plätt när det inte är ens egna pengar man leker med.

Det måste bli ett slut på dessa ”guldavtal”, inte bara i vår kommun utan i säkert i de allra flesta kommuner i landet.

Om det nu är så viktigt att det ska skrivas in en klausul om ett avgångsvederlag i ett kontrakt, låt det stanna vid, låt säga, max sex månader.

Jag har full förståelse, för att det kan svida i ögonen på våra politiker, om dom inte får tag på ”rätt” kompetens inom ett visst gebit. Inte nog med att hen ska ha en saftig lön, utan man rekryterar folk från andra delar från Skåne. Skulle vara roligt och veta hur många av kommunens chefer, som inte kommer från Hässleholms kommun. Varför inte satsa på lokala förmågor som förstår kommunens väl ? Man får känslan att vissa sitter där bara för lönens skull och gör så lite som möjligt.

Men vem är jag, en vanlig före detta knegare, att klaga ?

Men vart fjärde år, är plötsligt alla vi vanliga dödliga, så viktiga för kommunens fortsatta framtid. Den som lever får se.

Erik Bergström, Stoby

Annons
Annons
Annons
Annons