Annons

Varför ska man nu sopsortera?

Läste i Kristianstadsbladet 3/10 att Göingehem vill höja sopavgiften med 79 kronor i månaden kollektivt! Jag kan förstå att det är problem med sorteringen och att det kostar extra för Göinge Hem, men jag undrar om det är rätt åtgärd och om inte Göingehem skjuter sej själv i foten med en sådan kollektiv avgift, undrar Roland Blom i Sibbhult.
Sophantering • Publicerad 3 oktober 2019
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Henrik Montgomery/TT

För många som sköter sej är detta ett slag i ansiktet! Vad har man för att man sköter sin sopsortering? Vad får man för pengarna? 79 kronor är ingen större summa men det blir ändå en knapp tusenlapp om året och för många är det en betydande extra utgift.

Det är ju ändå så att ska man betala för något så ska man ha tillbaka något också. Eller?

Annons

Jag tror att det kan slå tillbaka mot Göingehem där många tänker att det inte är så noga med var man slänger sina sopor! Man betalar ju ändå extra för sorteringen, och då får ju någon annan göra jobbet. Vad får man annars för pengarna?

För min egen del handlar det om principen. Det är de som slarvar med sorteringen som skall betala och inte hållas bak ryggen och Göingehem vet vilka de är. Så än en gång Göingehem, tänk efter före! Det här kan kosta mer än det smakar.

Roland Blom

Hyresgäst i Sibbhult

Annons
Annons
Annons
Annons