1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Varför ska Näsum straffas?

Näsum en idyllisk by i nordöstra delen av Bromölla kommun. En by som har en affär som även har service vad gäller postnord, apotek och system, en pizzeria, en restaurang som även de har utlämning av paket, en idrottshall, en skola, en förskola och Västanå skola.
Näsum har inget folkets hus som Bromölla och Gualöv. Vi har Västanå skola och där är aktiviteter.

Alla invånare i Näsum betalar skatt till Bromölla kommun, och jag tror att det har inte undgått någon det stora sorgebarnet Sparbankshallen där styrelsen skrivit ett "idiotavtal" och där vi Näsumsbor får vara med att pumpa in fem miljoner varje år. Nu räcker inte pengarna till så nu vill kommunstyrelsen sälja Näsums idrottshall och Västanå skola. Varför skall våra anläggningar i Näsum och Västanå säljas för att Bromölla kommun inte är kompetent att hushålla med skattemedlen som kommer er till del. Varför skall Näsum brandskattas. Näsum har inget folkets hus som Bromölla och Gualöv. Vi har Västanå skola och där är aktiviteter. Bland annat många vävstolar som utnyttjas.

Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Just nu känns det som följande:

  • Näsum är jättebra med sina skattepengar... men vi får inget tillbaka. Om ni säljer det enda som finns i Näsum för invånarna, då har ni sett till att Näsumsborna varken har intresse eller förtroende för er. Med andra ord ni har satt er sista spik.
  • Bromöllahem struntar totalt i Näsum. Vi hyresgäster känner att vi är inte värda ett skit och det ser rent för jävligt ut. Ni fixar inte vanlig ordinär trädgårdsskötsel. Jag fick veta att fastighetsskötarna var utbildade hos yrkesakademien i Kristianstad. Jag mejlade dem för att få veta utbildningsplanen. De svarar inte.
  • Det är inte enbart hyresgäster som har skyldigheter, utan även bostadsbolaget. Gamla landsvägen ser för jävligt ut. Är det så man behandlar hyresgäster. Fy fy skäms Bromöllahem. Ni har mycket nu att göra för att visa att ni vill och kan. Förtroendet för Bromöllahem är noll. Att se firmabilarna där föraren bara cruisar och drar vidare gör inte saken bättre

Sedan kan vi fortsätta. Axeltorpsvägen från kyrkan ner till 116 och även från 116 till kyrkan. Vad är hastighetsbegränsning? Något man äter med bestick? Råkade få höra en konversation att lugn, polisen har fartkontroll kanske vart tionde år.

Att vara så respektlösa som 95 procent av förarna är visar att de skall inte ha körkort. Ni kommer antingen att köra ihjäl er själva eller en helt oskyldig. Jag vet att Dalasträdet tillsammans med Axeltorpsvägen är en genomfartsautostrada. Klarar ni inte av att följa lagen så lämna in körkortet till antingen polisen eller trafikverket.

Kerstin Vigård

Näsum

Läs mer

Sport

Ny nolla med ”vikarier” – KDFF upp på Europaplats

Se höjdpunkterna från KDFF–Växjö

Sport

Mjällby tappade ledning till förlust

Stod för en bra prestation

Sport

Åhus tränare: ”Vi mötte ett lag med många kvicka spelare”

En premiärförlust som trots allt lovar gott.

Sport

Ifö/Bromölla vidare i cupen efter storseger

Vann med 8–1 mot Emmaboda.

Live

Just nu: Mjällby tappade ledningen – förlorade mot Djurgården

Bladetsporten liverapporterade från matchen.

Sport

Just nu: KDFF upp på Europaplats efter ny nolla

Liverapportering från Kristianstads fotbollsarena.