Vem anställer politikerna?

Skolan är ständigt på tapeten. Alla har synpunkter, för alla har erfarenhet av skola och undervisning.
Debatt • Publicerad 15 mars 2013

ALLA ska i dag klara av grundskolan och bli behöriga för gymnasiestudier och därefter ska man vara behörig för högskolestudier för att vara kvalificerad för ett arbete. Man kan knappast få någon anställning utan minst gymnasiekompetens. Då man söker arbete konkurrerar man med andra, som har denna behörighet och man vill ju inte bli bortsorterad.

Jag har i det sammanhanget undrat över, hur det är, när det gäller en politisk befattning. Räcker det med partiboken? Jag har aldrig sett någon politisk befattning utannonseras. Det kan bero på, att jag inte varit observant nog eller sker dessa utnämningar i slutna rum?

Någon politiker bör kunna stilla min nyfikenhet. Det är en svår uppgift att ta ansvar för samhällets många funktioner. Man bör i alla fall behärska de fyra räknesätten. Eller kanske man förlitar sig på, att ämbetsmannaansvaret inte längre finns kvar. Blir det fel, behöver man inte stå till svars för något.

Jag tror, att det är så, för jag har ställt ett antal frågor, men jag har inte fått svar på en enda. Var snäll och räta ut mina frågetecken. Tack på förhand.

Mikael Hallqvist
Ingegärd Lindgren-Myrberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.