unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Vem är gymnasieskolan till för?

Jag, före detta lärare, förstår inte beslutet som tagits för gymnasieeleverna i årskurs två och tre i Kristianstads kommun. Eleverna vill vara i skolan! Ta vara på det, skriver Karin Nordenberg, Kristianstad.
Sätt elever och personal i centrum, skriver en före detta lärare.
Sätt elever och personal i centrum, skriver en före detta lärare.
Foto: Jessica Gow/TT
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nej, då är det kollektivtrafiken som man tar hänsyn till.

Arma elever! Har ni tillfrågats?

Arma lärare! Har ni tillfrågats?

Med lite god vilja borde åtminstone eleverna i årskurs tre kunna få sin skolgång tillgodosedd. Det är deras sista skolår med examen och allt. Ett minne för livet. Sen väntar verkligheten.

Knuten är tydligen kollektivtrafiken. Varför ska denna styra? Den är ett serviceföretag. Lev upp till namnet/begreppet. Har ni tänkt på att det finns möjlighet att köra skolbussar, enbart för elever? En senareläggning av skoldagen är också aktuell. Hur drabbar detta alla elever som går nu? De har schemalagda aktiviteter både morgon och eftermiddag.

Jag instämmer för övrigt i anonym elevs inlägg: Gör om gör rätt. Ska det vara så svårt?

Sätt elever och personal i centrum, de vet bäst och de kan även använda sunt förnuft och sin kompetens. Detta är ingen politiker- eller tjänstemannafråga.

Karin Nordenberg

Fd lärare numera ”äldre, äldre”