GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vem har spärrat av bron och varför?

Jag upptäckte i måndags att bron över Almaån, närmast pågående bebyggelse på T4-området, är avspärrad med ett stort galler på norrsidan.
Promenadstråk • Publicerad 4 augusti 2022 • Uppdaterad 4 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bilder från den avspärrade gångbron över Almaån.
Bilder från den avspärrade gångbron över Almaån.Foto: Filip Almqvist

På min morgonpromenad dagen därpå såg jag att promenadvägen längs ån är avspärrad på liknande sätt även på andra sidan, strax innan man kommer fram till bron. Ingen av avspärrningarna har någon information om orsak till avspärrningen, vem som står bakom eller hur länge bron ska vara avspärrad.

Är det kommunen som beviljar tillstånd till denna typ av avspärrning? Vilka krav ställs på den som ansöker om tillstånd? Eller kan det vara så att bron stängts av utan tillstånd?

Ser fram emot besked såväl från kommunen som från den som står bakom avspärrningen.

Cissie Jansson, en av många som brukar promenera på åns båda sidor

”Ingen av avspärrningarna har någon information om orsak till avspärrningen, vem som står bakom eller hur länge bron ska vara avspärrad.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.