GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vi behöver få ha kvar Mötesplats Norreport

Många i vår grupp är känsliga och sköra och behöver en lugn och trygg miljö. Mötesplats Norreport har varit ett skyddsnät – låt det vara kvar.
Känsliga och sköra och behöver en lugn och trygg miljö. (Bilden tagen i ett annat sammanhang)
Känsliga och sköra och behöver en lugn och trygg miljö. (Bilden tagen i ett annat sammanhang)
Foto: Christine Olsson/TT
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Många i vår förening och målgrupp har en mycket stor glädje och nytta av Mötesplats Norreport. Här ordnas matlagningsgrupper, idrottsaktiviteter, utflykter, läger, midsommarfest, julfest, lunch, sommarprogram, data, musikgrupp, arbetsterapi, sy- och träslöjd fanns förr och social samvaro med mera. Många har fått ett socialt skyddsnät genom Mötesplats Norreport.

Nu är det förslag på att göra om Mötesplats Norreport till missbruksmottagning.

Inget ont sagt om de med missbruksproblematik, men vi tror att man ska ha aktiviteter för vår målgrupp för sig och de med missbruksproblematik för sig, på grund av att många i vår grupp är känsliga och sköra och behöver en lugn och trygg miljö.

Mötesplats Norreport, som har funnits sedan hösten 1996 och har ett bra centralt läge, har värdefulla aktiviteter på vardagarna och vår förening träffas på helgerna, så det kompletterar varandra bra. Det är synd att ändra en verksamhet som har fungerat så bra i snart 25 år. Det behövs satsas mer på vår målgrupp med flera varierande aktiviteter.

"Det är synd att ändra en verksamhet som har fungerat så bra i snart 25 år."

Personalen på Mötesplats Norreport gör ett mycket gott arbete, är välkomnande och lokalerna är trevliga. Vi vill gärna att Mötesplats Norreport blir kvar, där medlemmarna får trygg och stärkande samvaro.

RSMH-Kristianstad, Lokalförening i Riksförbundet för Social och Mental Hälsa

Läs mer