Vi i Sverige är lyckligt lottade

Kommentar till Björn Sjöbergs (SD) inlägg (5/1) om myter. Inte kan han väl på allvar tro att vi släpper in invandrare för att ”bejaka mångkulturen”? Nog är det andra orsaker till det.
Debatt • Publicerad 10 januari 2012

Invandrare på 1960- och 70-talen kom av andra orsaker än de flesta av dagens invandrare. Då kom de eftersom vi behövde arbetskraft. De hade lättare att anpassa sig till vårt samhälle eftersom vi behövde dem.

Naturligtvis ska alla boende i ”vårt land” sköta sig, rätta sig efter våra lagar och lära sig svenska – men brytning kan accepteras, det har vår drottning.

Vi får ha vilken religion vi vill men ej förtrycka andra med den. Vi får klä oss som vi vill, men ska självklart visa ansiktet.

Björn Sjöberg frågade när han gick med i partiet om han måste vara rasist. Självklart fick han ett nekande svar. Tänk om han kom från massmedierna.

Naturligtvis kan inte Sverige ta emot hur många flyktingar som helst. Men nog kan man visa medkänsla med utsatta människor.

Tänk vad vi är lyckligt lottade som är födda i Sverige!

INTERNAL INTERNAL
Berit Ekman, Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.