GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vi som inte håller med M ska hånas och misskrediteras

Anders Bengtsson (S), oppositionsråd i Östra Göinge, svarar på kritiken i debattartikeln publicerad den 15 juni med rubriken: ”Anders Bengtsson är som vanligt ute och (s)eglar.
Ringen i Hanaskog • Publicerad 18 juni 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi besöker självklart de områden som är aktuella och lyssnar in vad de vanliga människorna tycker.”
”Vi besöker självklart de områden som är aktuella och lyssnar in vad de vanliga människorna tycker.”
Foto: Lasse Ottosson

Jag ska göra ett tappert försök att svara på Andréas Söderlunds (M) mycket märkliga hopkok till artikel.

Förutom att Söderlund blandar äpplen och päron i samma korg så mixar han ihop allt till en osmaklig kompott full av lögner och insinuationer. Är man ordförande för ett större parti borde man hålla sig för god för att slira på sanningen.

Men det är en allt tydligare trend i Östra Göinge att allt ska kretsa runt moderaterna som den självklara solen på himmeln. Alla andra måste förhålla sig kring det och gör vi inte det ska vi hånas, tystas och misskrediteras.

”Jag och Socialdemokraterna kommer fortsätta ha en annan vision för Östra Göinge än moderaterna. Vi kommer fortsätta prata med våra invånare i alla olika aktuella frågor. Innan besluten fattas.”

Andréas Söderlund tycker att jag ska ”komma in i matchen”. Liktydigt med att rätt in mig i ledet och hylla styret och den stora ledaren. Men då har inte Söderlund förstått oppositionens roll. Söderlund brukar ju kritisera totalitära regimer bestående av ett enda parti. Tänkte inte på det?

Att de övriga stödhjulen i treklövern sitter stilla är en sak men vi socialdemokrater förbehåller oss rätten att ha andra åsikter än moderaterna och dessutom tar vi oss rätten att gå ut med dessa i media. Förstår att Söderlund tycker det är jobbigt med fri media som skriver annat än hyllningar till (M).

Men för att svara på en sakfråga så är det en självklarhet för oss Socialdemokrater att prata med våra invånare före stora beslut ska tas. När det gäller Ringen i Hanaskog har vi sagt måste flera aspekter komma fram innan beslutet är taget. Vi besöker självklart de områden som är aktuella och lyssnar in vad de vanliga människorna tycker. Självklart ska alla i vår kommun bo bra! Men om Ringen i Hanaskog är ett dåligt boende som Söderlund påstår faller det tillbaka på bristande underhåll under de tio år som (M) styrt Göinge Hem.

När det gäller beslut rörande boenden på Brobysjukhuset är det en grov anklagelse Söderlund kommer med när han påstår att jag lägger mig i nämndens myndighetsutövande. Detta får han leda i bevis innan han går ut med i tidningen. När det gäller båda dessa exempel så väljer vi Socialdemokrater att tala med människorna. Att ta in flera aspekter före stora beslut fattas. Inte enbart se till sista raden i en krympande budget.

Sedan är inga beslut fattade ännu i kommunfullmäktige, men Söderlund utgår från att har Moderaterna sagt något så blir det så.

Lite lustigt blir det också när Andréas Söderlund förfäras över att jag inte bara har en annan vision än moderaterna utom dessutom fått möjligheten att tala om det i tidningen. Ja, var ska man börja?

Jag kommer göra Andréas Söderlund besviken nu. Jag och Socialdemokraterna kommer fortsätta ha en annan vision för Östra Göinge än moderaterna. Vi kommer fortsätta prata med våra invånare i alla olika aktuella frågor. Innan besluten fattas.

Jag och (S) kommer fortsätta att kritisera det vi anser vara dålig politik från (M). Vi kommer även framgent saluföra våra idéer via media. Och till sist kan jag lugna Söderlund med att vi har en alldeles väl fungerade intern kommunikation i vårt parti där alla medlemmar får komma till tals.

Anders Bengtsson, oppositionsråd och ordförande i Socialdemokraterna i Östra Göinge

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer