Vi står på djurens sida

Replik på Thom Olsson ”Sluta sprida rena lögner”, 14/8
Debatt • Publicerad 18 augusti 2014

Just nu sitter över en miljon minkar i små gallerburar på ett 70-tal minkfarmer i Sverige i väntan på sin död. Om ett par månader kommer de att gasas ihjäl och flås på sin päls. Deras kroppar kommer att slängas på hög och deras pälsskinn säljas på auktion till andra länder. En färsk opinionsundersökning gjord av Demoskop på uppdrag av Djurens Rätt visar att 8 av 10 svenskar vill att den här verksamheten ska avvecklas. Det är fakta.

En stark majoritet av svenska folket bryr sig om djur och vill att vårt djurskydd ska vara starkt även i praktiken. Det är dags att våra representanter i riksdag och regering börjar lyssna på alla de röster som höjs för minkarna.

Djurens Rätt är en ideell organisation som står på djurens sida, det gör vi helt utan ekonomiska vinstintressen. Vi ger en röst åt de individer som inte kan göra sin röst hörd i maktens korridorer. Vi gör det för att det för oss handlar om liv och död. En avveckling av all pälsdjursfarmning i Sverige vore en seger inte bara för minkarna, utan för hela vår djurskyddslagstiftning och för demokratin. Om svenska folket fick bestämma skulle pälsdjursfarmningen nämligen varit avvecklad för flera år sedan, det är nu dags för politikerna att agera. En miljon minkars liv går inte att räkna i sedlar.

Leo Pettersson
Sofia Kamlund, Djurens Rätt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.