Annons

Vi står självklart bakom våra chefer i Bromölla

Självklart står vi bakom våra chefer i kommunen, precis som jag sa i Kristianstadsbladet den 18/4 så organiserar de sina verksamheter utifrån den politiskt antagna budgeten som vi beslutat om.
Kritik i Bromölla • Publicerad 21 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Samuel Hammerå (V), Bromölla, svarar på kritik.
Samuel Hammerå (V), Bromölla, svarar på kritik.Foto: Johannes Lindén

Svar till Joachim Bengtsson och Michael Efvermans insändare 18/6. Vi har under tiden avstämningar mellan politik och förvaltning för att säkerställa att alla är med på banan under processen. Det finns inget tvivel om att vi i styret står bakom våra chefer och vi har hela tiden varit väldigt generös med information på utskotten för att säkra att även oppositionen känner sig inkluderad i processen och jag har inte tolkat det på annat sätt än att politiken i stort är överens om att vi står bakom de förändringar som görs.

Budgeten påverkas en hel del av de förutsättningar som ges av både den regionala och nationella politiken. Vi från styret är aktiva i vår dialog med företrädare på regional och nationell nivå kring de mindre kommunernas utmaningar att upprätthålla välfärden, denna dialog är viktig för att ge vår budget och i förlängningen våra chefer de bästa förutsättningarna att organisera våra verksamheter.

Annons

Här har även Moderaterna ett jobb att göra då man faktiskt styr både region och rike. Ligger man från Moderaternas sida på sina företrädare för att skapa bättre förutsättningar för vår kommun? Vid senaste dialogen gällande regional utveckling som jag var med på så kände de regionala företrädarna från Moderaterna inte ens till vilka de kommunala företrädarna för Moderaterna var.

Vi kommer såklart göra det ännu tydligare att vi står bakom våra chefer om så önskas, men frågan är också om Moderaterna kommer dra en lans för den lilla kommunens utmaningar hos sina partikamrater eller kommer man fortsätta att sitta tysta under partipiskan?

Samuel Hammerå (V)

Tidigare ordförande för utskottet för utbildning, kultur och familj

”Det finns inget tvivel om att vi i styret står bakom våra chefer och vi har hela tiden varit väldigt generös med information på utskotten”
Annons
Annons
Annons
Annons