GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Visa ditt stöd för Ukraina

Det fruktansvärda kriget i Ukraina har nu pågått i nio månader.
Manifestation • Publicerad 23 november 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jan Lindelöf talar under en manifestation för Ukraina i Kristianstad i februari, strax efter att Ryssland gick in i Ukraina. Kriget har nu pågått i nio månader.
Jan Lindelöf talar under en manifestation för Ukraina i Kristianstad i februari, strax efter att Ryssland gick in i Ukraina. Kriget har nu pågått i nio månader.Foto: Robert Rosén

Många tusen människor har dödats, både soldater och civila. Ännu fler har drivits på flykt och lever i stor ovisshet om framtiden. Vi fördömer Rysslands blodiga angrepp och vill stödja Ukrainas folk på de sätt det är möjliga.

I Kristianstad finns Mötesplats Ukraina och andra goda initiativ för att bistå dem som kommit hit på flykt. Svenskundervisning pågår i regi av folkhögskolor och studieförbund. Bostadsfrågan tycks ha lösts för de flesta, men tyvärr har många tvingats flytta från den ort de först bosatt sig i. Även de som lyckats skaffa jobb eller går i skola tvingas ofta bryta upp och bege sig till en annan del av Sverige. Vi förstår inte Migrationsverkets obarmhärtiga handläggning.

”Vi förstår inte Migrationsverkets obarmhärtiga handläggning.”

Den dagersättning som de ukrainska flyktingarna får är orimligt låg. Vem kan klara sig på 61 kr per dag? Skånetrafiken har dragit in de fria resor som ukrainarna tidigare hade tillgång till. Jo, man kan söka resebidrag från Migrationsverket för vissa aktiviteter, men det löser inte problemet för alla.

På lördag 26 november klockan 12 vill vi från Kristianstads FN-förening tillsammans med andra engagerade medmänniskor visa vårt stöd för Ukrainas folk, både de som är kvar i sitt hemland och de som kommit till Sverige. Vi möts utanför Galleria Boulevard för en kort manifestation. Välkommen att visa ditt stöd!

Ryssland ut ur Ukraina!

Jan Lindelöf

Michael Dahlman

Viveca Dettmark

Bo Olsson

Medlemmar i Kristianstads FN-förening

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.